fbpx

Cine cumpara buchetul de mireasa si nasa?

Obiceiurile si traditiile ne aduc pe buze o intrebare des intalnita cine cumpara buchetul de mireasa. In functie de zona la care ne raportam vom intalni diverse obiceiuri pastrate de foarte multi ani.

Mirii ortodocși sunt obligați să aibă cel puțin o pereche de nași, cununați. Aceștia sunt cei care îi vor îndruma atât pe parcursul nunții, cât și mai târziu, în viață. „Calitatea de naș” aduce cu ea anumite costuri în organizarea nuntii.

Parerile sunt impartite, multi spun ca mirele trebuie sa cumpere buchetele de mireasa si nasa, altii spun ca acestea sunt cumparate de nasi… Ce parere sa alegi?

Am incercat sa facem un rezumat si sa ajungem la o concluzie bazata pe traditiile din diferite zone pe care v-o impartasim.

Traditia spune ca nasii sunt cei care cumpara buchetul de mireasa, lumanarile pentru nunta si achita taxa la biserica. O dezbatere apare in privinta buchetului pentru nasa, acesta fiind dat de mire nasei, multi spun ca trebuie cumparat de catre mire.

Aceste obiceiuri, insa nu trebuie sa fie obligatorii, discutati cu nasii si stabiliti ce vor sa plateasca. De multe ori este mai bine sa iti poti alege tot ce iti doresti pentru nunta ta fara sa pui la o cheltuiala ridicata nasii.

Buchetele de nunta pentru mireasa si nasa trebuie sa fie la fel ca dimensiune, insa culorile se pot alege dupa preferinte. Weddesign are mai multe modele de buchete de nunta care va pot inspira.

Spor la pregatiri!

Lasă un răspuns

Shopping Cart
error: Content is protected !!
Scroll to Top